2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Müller Cecília ellenőrzést rendelt el az iskolákban

Az intézményekben bármikor ellenőrizhetik a járványügyi szabályok betartását a járási hivatalok szakemberei, írja a Magyar Nemzet.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi) kapott tájékoztatás szerint a országos tiszti főorvos már augusztus 13-án körlevélben kérte fel a népegészségügyi feladatkörben illetékes járási, illetve kerületi hivatalokat, hogy szúrópróbaszerűen ellenőrizzék a nagytakarítás meglétét a hozzájuk tartozó közoktatási intézményekben – írja a Magyar Nemzet.

Müller Cecília szintén körlevelében kérte, hogy az ellenőrzések során vizsgálják meg a járvány terjedésének megelőzésére szolgáló tisztítószerek, fertőtlenítőszerek, kézfertőtlenítő szerek, folyékony szappanok, papír kéztörlők meglétét is.

Az elvégzett ellenőrzések tapasztalatairól a megyei kormányhivatalok népegészségügyi főosztályai szeptember végéig küldik meg összefoglaló jelentésüket, így a felmért helyzetről a jelentések összesítését követően várható bővebb tájékoztatás. Az Emmi nem végez hatósági ellenőrzési feladatot, az oktatási intézmények járványügyi intézkedéseinek betartását minden esetben a kormányhivatalok népegészségügyi feladatkörében eljáró járási, valamint fővárosi kerületi hivatalai végzik.

Ha valahol a gondos óvintézkedések ellenére mégis megfertőződnek, akkor csakis az operatív törzs dönthet tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről, rendkívüli szünetet pedig kizárólag az Oktatási Hivatal rendelhet el. Gyermekfelügyeletet az online tanítás, illetve szünet idején is biztosítanak.

(forrás: Magyar Nemzet)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés