hirdetés
2021. március. 01., hétfő - Albin.

MOSZ: Áder ne írja alá az új szolgálati jogviszonyról szóló törvényt!

A Magyar Orvosok Szakszervezete (MOSZ) levélben fordult Áder János köztársasági elnökhöz, arra kérve őt, hogy ne írja alá az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt.

A MOSZ csütörtöki közleményében azt írta, levelükben kifejtik, hogy az orvosi béremeléshez és a hálapénz visszaszorításához nem volt szükség új jogállási törvényre, mert ezeket a kérdéseket lehetett volna rendezni a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvényben, valamint a munka törvénykönyvében és a büntető törvénykönyvben.

Kiemelték: a kormány úgy terjesztette be a törvényjavaslatot, hogy nem tartotta be a jogalkotásról szóló törvényt. Ezen kívül szerintük a kedden elfogadott jogszabály több nemzetközi egyezményt sért, és jogbizonytalanságot kelt mintegy százezer egészségügyi és egészségügyben dolgozó körében.

A törvény – azzal, hogy lehetővé teszi a kormánynak a munkavállalók alapvető jogainak és kötelezettségeinek rendeleti szabályozását óriási visszalépést jelent a munkavállalói jogok és a jogbiztonság érvényesülése szempontjából Magyarországon  hangoztatta a MOSZ.

(forrás: MTI)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink