hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Lázár a nemdohányzók biztosa

A nemdohányzók fokozottabb védelméhez szükséges intézkedések felügyeletével és koordinációjával bízták meg Lázár Jánost.

Miniszterelnöki biztosi megbízást kapott Lázár János korábbi kancelláriaminiszter, akit Orbán Viktor augusztus 15-ei hatállyal nevezett ki, hogy a nemdohányzók védelme érdekében eddig tett kormányzati intézkedések eredményeit megőrizze, és fokozottabb védelmükhöz szükséges további intézkedések előkészítse.

Mint a Hivatalos Értesítő legutóbbi számában megjelent, a dohányzással és a nemdohányzók védelmével kapcsolatos szabályozás kialakítása során Magyarországot erős felhatalmazással szükséges képviselni a nemzetközi, illetve európai uniós szakmai, valamint jogalkotási munkában, indokolt a miniszterelnöki biztos kinevezése.

Lázár János feladatai közé tartozik majd többek között a nemdohányzók fokozottabb védelme érdekében szükséges átfogó kormányzati teendők, és ezzel összefüggésben a dohánypiac szabályozására irányuló kormányzati feladatok előkészítése, összehangolása, a startégia kidolgozása, és a hatósági eljárások hatékonyságának javítására is.

hirdetés

Könyveink