hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Könyvet írt a hazai egészségturizmusról, letaglózta a valóság

A neves amerikai újságíró frissen publikált, egészségügyi turizmusról szóló könyve miatt járt Budapesten, ahol találkozott Orbán Viktor fogorvosával, Bátorfi Bélával is, írja a NOL.

Számos reptéren megfordult már Sasha Issenberg, de a közelmúltban Budapestre látogató amerikai író, újságíró sehol nem látott ahhoz foghatót, mint a Liszt Ferenc repülőtéren.

„Amikor kisétáltam a tranzitzónából, sofőrök hada állt velem szemben, a kezükben papírlapokat lobogtatva, ám ezeken nem szállodák vagy üzletemberek neve szerepelt, hanem különböző klinikáké” – meséli a Népszabadságnak Los Angelesből Issenberg, aki abban a pillanatban tudta, hogy jó helyen jár: a fogászati turizmus fővárosában. Új könyve – Outpatients: The Astonishing New World of Medical Tourism – az egészségügyi turizmus globális jelenségével foglalkozik, s a nyitó fejezet nem mással, mint az Orbán Viktor fogorvosaként ismertté vált Bátorfi Béla történetével kezdődik.

Jártam a János Kórházban. Olyan volt, mintha 1920-ba csöppentem volna vissza… felkavaró élmény volt” – idézi fel emlékeit az újságíró. Az állami és a privát szféra közti különbségek azonban az egyik budapesti kórház parkolójában váltak számára kristálytisztává. „Az igazgató azt mutatta, hogy a különböző típusú kocsiknak általában milyen orvos a gazdája. A plasztikai sebészek azok, akik jó kocsikkal, BMW-vel járnak, míg a kardiológusok csak a százéves Peugeot-t engedhetik meg maguknak. Azok, akik életet mentenek!”

A teljes cikk a NOL-on

(forrás: NOL)
hirdetés

Könyveink