Kihirdették – szeptember 1-jén hatályba lép a menzarendelet
Hosszas uniós egyeztetés után a megjelent a Magyar Közlönyben a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló rendelet.
A 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról tartalmazza a bölcsödéktől az iskolákig, s a szociális intézményeltől a kórházakig a közkonyhákon szeptembertől alkalmazandó - az alapanyagokra, a mennyiségekre és a menük változatosságára vonatkozó - szabályokat.
Az óvodai konyhák tavalyi ellenőrzésének eredményeit ismertetve az ÁNTSZ a minap úgy fogalmazott: a közétkeztetésben elindult az a folyamat, amely révén "mindenkinek a szükségleteinek és az egészséges táplálkozás irányelveinek megfelelő minőségű és mennyiségű étel biztosítható". Akkor a most kihirdetette közétkeztetési rendelttől várták az önkéntes kezdeményezéseket meghaladó komoly előrelépést.