hirdetés
2020. július. 09., csütörtök - Lukrécia.
hirdetés

Hasi UH jövő februárban

Az újbudai szakrendelőbe két-három hónapra, "talán februárra" tudnak időpontot adni hasi ultrahangra, az okoknak az RTL Híradó járt utána.

hirdetés

Augusztus elején számolt be először az RTL Híradó arról, hogy fél évet kell várni a budapesti 11. kerületi Szent Kristóf szakrendelőben ultrahang-vizsgálatra, mert nincs elég szakorvos. Akkor a kormányhivatal azt ígérte, soron kívül intézkednek és akár más szolgáltatókat is kijelölnek a kerületieknek.

Fel tudjuk venni a várólistára és január-februárra lesznek helyek – ezt viszont már másfél hónappal később, kedden mondták a riporternek, mikor telefonon időpontot próbált kérni ugyanott. "Orvos kéne, nem oldódott meg semmi" – érkezett a válasz arra, hogy a Kormányhivatal megoldást ígért. Másik intézményt sem jelöltek ki, és jelenleg azok kapnak időpontot, akik májusban jelentkeztek.

Pásztélyi Zsolt, a Magyar Járóbeteg Szakellátó Szövetség elnöke azt mondta: a műtéti várólistákhoz hasonló szabályozás kellene, hogy követni lehessen az ellátási problémákat. Kiss Zsolt, a NEAK főigazgatója korábban szerint jelenleg az informatikai rendszerrel foglalkoznak.

A kormányhivataltól azt írták: nem állapítottak meg olyan körülményt, ami miatt intézkedni kellett volna, továbbá azt is, hogy a sürgősséggel beutalt betegeket 1-2 munkanapon belül megvizsgálják a Szent Kristóf szakrendelőben. Az Újbudai önkormányzat állítja: egyedül a hasi ultrahangra kell várakozni, és már ennek megoldása is "folyamatban van".

(forrás: RTL Klub)
hirdetés
Olvasói vélemény: 9,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink