hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Nyolc hónap múlva ultrahang...

Az egyik kórházban egy, a másikban nyolc hónapot kell várni ultrahangra. Budapesten csak várólistára vették volna az RTL riporterét, mert nincs orvos.

A magánellátás vagy a hálapénz jelenthet kibúvót a helyenként hosszúra nyúló várólisták alól, derült ki az RTL Házon kívül című műsorában. Találtak olyan fővárosi kórházat, ahol szakorvos híján három hete csak egy listára kerülnek a betegek, akik időpontot szeretnének kapni UH vizsgálatra, így – ahol egyáltalán elérhető közelségben van magánszolgáltató – a bejutásra váró betegek sokszor inkább kifizetnek a vizsgálatért 8-22 ezer forintot. Ezzel azonban csak a diagnózishoz jutnak hozzá, a jóval drágább, vagy csak az állami szférában elérhető ellátásra ugyancsak várakozniuk kell, legfeljebb paraszolvenciával tudnak előrelépni.

Egy felmérés szerint tavaly fejenként átlagosan 200 ezer forintot fizettek a magyarok a magánszolgáltatóknak, pedig sokaknak nagyon jó tapasztalatai is vannak az állami egészségügyben, bár az általános bizalom nem túl nagy.

(forrás: RTL Klub)
hirdetés

Könyveink