hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

Félmilliárd forintos fejlesztés a Zuglói Egészségügyi Szolgálatnál

Az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében félmilliárd forintos fejlesztési forráshoz jut a Zuglói Egészségügyi Szolgálat – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára sajtótájékoztatón, Budapesten.

Csiki Zoltán közölte, a rendelkezésre álló forrásból első ütemben a szolgálat Örs vezér terén működő szakrendelőjének informatikai rendszere újult meg 90,7 millió forintból, a második ütemben a digitális röntgentechnológia, valamint az ahhoz kapcsolódó munkaállomások és archiváló rendszer kiépítése készült el 193,27 millió forintból. A harmadik ütemben a Hermina úti szakrendelőben szintén digitális diagnosztikai rendszer épül ki, és itt is megújul az informatikai és betegirányító rendszer. A helyettes államtitkár elmondta, a módosított kormányhatározatnak köszönhetően lehetőség van egy következő fejlesztésre, amelynek keretében négydimenziós kardiológiai, ultrahang- és fizikoterápiás készülék beszerzése válik lehetővé 85 millió forintból.

Kitért arra is, hogy az EBP keretében Budapest történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztése valósul meg 2026-ig, összesen 700 milliárd forint kormányzati forrásból. Ennek keretében egyebek között 32 budapesti és Pest megyei szakrendelő komplex fejlesztését végzik el, a korszerűsítés elsődleges célja a sürgősségi osztályok terhelésének csökkentése, valamint a gyorsabb és hatékonyabb betegellátás.

Csiki Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára (b) és Rozgonyi Zoltán, Zugló alpolgármestere, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a sajtótájékoztatón Fotó: MTI/Soós Lajos
Csiki Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára (b) és Rozgonyi Zoltán, Zugló alpolgármestere, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a sajtótájékoztatón Fotó: MTI/Soós Lajos

Rozgony Zoltán, Zugló alpolgármestere a sajtótájékoztatón a kerület egészségügyi ellátását érintve beszámolt arról, hogy sikeresen pályáztak és 90 millió forintot nyertek el a zuglói egészségfejlesztési iroda létrehozására. Az iroda prevenciós tevékenysége mellett összefogja a szintén megelőzést nyújtó szervezetek munkáját. Előremutatónak nevezte, hogy 110 millió forintot sikerült elnyerni az első háziorvosi praxisközösség kialakítására Zuglóban. A praxisközösség nyolc háziorvos és védőnő közreműködésével indult el. A cél, hogy mintegy nyolcezer embert érjenek el a különböző prevenciós szolgáltatásokkal.

A tervek között szerepel az Örs vezér terei szakrendelő teljes körű felújítása, amit ebben az önkormányzati ciklusban nem tudtak megvalósítani. Ennek végrehajtása az új képviselő-testületre vár – jegyezte meg, hozzátéve, ezt a milliárdos beruházást önerőből nem tudja a kerület megoldani, támogatást, pályázati forrásokat kell igénybe venni.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink