hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Elköszöntek Káslertől az onkológián

Prof. dr. Kásler Miklós tanszékvezető egyetemi tanártól, aki több mint 25 évig vezette az Országos Onkológiai Intézetet, kollégái rövid, de meghitt ünnepségek keretében búcsúztak.

A professzort a magyar onkológiáért tett több évtizedes munkásságáért, szakértelméért és emberségéért vastapssal éltették. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri kinevezése előtt Kásler Miklós átadta az intézet irányítását dr. Polgár Csaba professzornak, tanszékvezető egyetemi tanárnak, az MTA doktorának, aki egyben az intézet Sugárterápiás Központjának vezetője is.

Az új megbízott főigazgató beszédében emlékeztetett arra, hogy az Országos Onkológiai Intézet kollégái mindig számíthattak Kásler professzor szakértelmére és a betegekkel és munkatársakkal való emberséges kapcsolatára, míg építő munkásságának eredményei mindig a betegek és az intézet munkatársait szolgálták. Kiemelte, hogy 25 éven át, mindenkor napi 24 órában végzett vezetői munkája a korszerű, országos magyar onkológiai ellátórendszer kialakítása mellett az intézet nemzetközi hírét is megalapozta.

Prof. dr. Kásler Miklóstól prof. dr. Polgár Csaba, az OOI új főigazgatója, és Zoltánné Csorba Éva, ápolási igazgató búcsúzik. Fotó: OOI
Prof. dr. Kásler Miklóstól prof. dr. Polgár Csaba, az OOI új főigazgatója, és Zoltánné Csorba Éva, ápolási igazgató búcsúzik. Fotó: OOI

Az ápolók, egészségügyi szakdolgozók is meghatottan gyűltek össze, és az elköszönés pillanataiban felsorolták a sok-sok támogatást, amit Kásler főigazgatótól kaptak. Dr. Zoltánné Csorba Éva, ápolási igazgató elmondta, milyen sokat jelentett számukra, hogy helytállásukat nem csak a mindennapi betegellátás területén bontakoztathatták ki, hanem köszönetüket fejezték ki, hogy részt vehetnek a dolgozók továbbképzésében, a betegek oktatásában, átadhatják tapasztalataikat.

A főorvosi menedzsment, az orvosi és az ápolói közösség, vezető asszisztensek, osztályos főnővérek és szakdolgozók előtt Kásler Miklós főigazgatóként tett utolsó üzenetét mondta el, melyben gróf Széchenyi István szavait idézte: „Pályámra visszatekintve, nyugodt kebellel mondhatom: soha más szempont nem vezérlett, mint nemzetünk üdve, hazánk java”. Kásler Miklós immár az emberi erőforrások miniszterként dolgozik tovább, képviselve az ember-, család-, és nemzetközpontú ideológiát, melyek fókuszában az ember áll, markáns üzeneteket fogalmazva meg mindenki számára. Első nyilatkozataiban is már az orvosok, egészségügyi szakdolgozók megbecsültségének fontosságát emelte ki, őt idézve: „ami kijár azoknak, akik az életüket a többi embertársuk gyógyítására, életmentésére áldozzák”.

A főigazgatói elköszönés után Kásler Miklós a mély tisztelet csendjének kíséretében a munkatársak sorfala előtt hagyta el az Országos Onkológiai Intézet tanácstermét.

(forrás: Országos Onkológiai Intézet)
hirdetés

Könyveink