hirdetés
2020. július. 08., szerda - Ellák.
hirdetés

Egyelőre nem mondanak fel a traumatológusok

A Népszava úgy tudja, még kedd reggel is hosszas vita volt az érintettek között, hogy mi a helyes megoldás, végül nyilatkozatot adtak ki.

hirdetés

Elálltak a tömeges és rendkívüli felmondástól Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet baleseti sebészei – értesült a Népszava.

Erről az alábbi nyilatkozatot tettek közé, amelyet az MTI-nek is eljuttattak:

A korábbi levelünkben megfogalmazott, 2019. október 1-vel hatályba lépő azonnali hatályú tömeges felmondásunktól egyelőre elállunk. Ennek okai:

1. Kásler Miniszter Úrtól, illetve Csiki Zoltán helyettes államtitkár Úrtól 2019. szeptember 27-én megerősítést és ígéretet kaptunk, hogy a Magyar Traumatológus Társaság és Emberi Erőforrások Minisztériuma által közösen elkészített tervezet a 2019 őszi önkormányzati választások után kormányzati döntés elé kerül és a finanszírozás korrekciójára visszamenőleg, 2019. szeptember 1-jei dátummal sor kerül.

2. Intézetünk orvosai a Magyar Traumatológus Társaság tagjai, így elfogadjuk szakmai szervezetünk álláspontját. Eszerint 2019. október 31-ig haladékot adunk a szükséges kormányzati intézkedések megtételére.

Bízunk abban, hogy a minisztériummal közösen elkészített tervezet az ígéreteknek megfelelően kedvező kormányzati elbírálásban részesül. Tevékenységünkkel kizárólag a magasszintű sérült betegellátás biztonságát tartjuk szem előtt. Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet baleseti sebészei.

(forrás: Népszava, MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink