hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Több pénzt kaphatnak a traumatológusok

A korrekcióval évente 20 milliárd forinttal juthat több e szakmai területre, ez az összeg lassíthatja a kórházak eladósodását, írja a Népszava.

Hamarosan a kormány elé kerülhet a Magyar Traumatológus Társaság (MTT), és a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) szakemberei által előkészített javaslat, amely másfélszeresére emelné a baleseti sebészeti ellátásokért járó díjakat. A Népszava úgy tudja: a korrekcióval évente 20 milliárd forinttal juthat több e szakmai területre, ez az összeg lassíthatja a kórházak eladósodását. Az eladósodási toplisták élén a nagy baleseti sebészetet, intenzív és sürgősségi ellátást üzemeltető kórházak állnak.

Az MTT elkészítette a költségszámításokkal alátámasztott finanszírozási javaslatait. Ezek nagy többségét a NEAK szakértői is elfogadták kisebb korrekciókkal. Ezt – a lap információi szerint – augusztus elején az egészségügyért felelős államtitkárnak is bemutatják, s ha Horváth Ildikó támogathatónak ítéli a javaslatot, és a kormány is rábólint, akkor szeptembertől elvben életbe léphet ezen a területen az új finanszírozási rendszer. Ez elsősorban az ellátásokért járó díjakat emeli. Az, hogy ebből jut-e többlet bér is a baleseti sebészeknek, az a helyi intézményi alkukban dőlhet el.

 

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink