hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Éger: Nincs egyeztetés!

Az erőforrástárca nem egyeztetett a Magyar Orvosi Kamarával a háziorvosi rendszer átalakítási tervéről, mondta Éger István az InfoRádióban.

"Nem először fordul elő, hogy az újság jobban értesült, mint a szakma" – reagált Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke az InfoRádiónak arra az értesülésére, mely szerint átalakítaná az egészségügyi kormányzat a háziorvosi rendszert (ezt lapunk írta meg elsőként).

"Amit most megszellőztetnek, arról fogalmunk sincsen, illetve amennyi most kiszivárgott, az eléggé meglepő" – fogalmazott a kamara elnöke, aki épp amiatt nem tud reagálni a részletekre, mert velük hivatalosan senki nem közölt semmit. "Ami most napvilágot látott, az a személyes véleményem szerint olyan dolgokat vet fel, ami teljesen irreális" – tette hozzá Éger István.

A sajtóban megjelent hírek alapján a kamara elnöke úgy látja, "pótcselekvés" zajlik, miközben a Magyar Orvosi Kamara alig két hete küldte meg javaslatait a tárcának arról, hogy a szakmai szervezet szerint hogyan és mennyi pénzből lehetne rendbe tenni az egészségügyet, ennek része az alapellátás megerősítése is.

Ismert, az orvoskamara 1000 milliárd forintot igényelne az ágazatba, ehhez képest a kormány 190 milliárdot ígért, azt is csak úgy, hogy előtte az egész rendszert átvilágítják és komoly megkötésekkel mehetnének ki a pénzek. Erre reagálva Éger István elmondta, hosszú hónapok óta nem történt egyeztetés az Emmi és a MOK között.

(forrás: InfoRádió)

cimkék

hirdetés

Könyveink