hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Új vezető a sürgősségi centrumban

Bezupált a Honvédkórház

A határidő lejárta előtt néhány órával a HM-hez tartozó munkahelyeken dolgozó civilek 99 százaléka elfogadta a honvédségi alkalmazotti státuszt, írja a Népszava.

Kedd éjfélkor járt le az új jogviszony elfogadásának a határideje: addig kellett nyilatkozniuk a Honvédkórház dolgozóinak, vállalják-e a honvédségi alkalmazotti státuszt vagy otthagyják a munkájukat.

– Az eddig feldolgozott adatok szerint a tárcát és a Magyar Honvédség alakulatait együttesen tekintve a dolgozók 93,5 százaléka, ezen belül a kórháziak 90 százaléka juttatta vissza a honvédelmi alkalmazotti kinevezésről szóló nyilatkozatot. Ezek szerint pedig 99 százalékuk elfogadta az új jogviszonyt – tájékoztatta a Népszavát a Honvédelmi Minisztérium (HM) sajtóosztálya. A lap úgy tudja, vannak orvosok és szakdolgozók is, akik nem írták alá az új munkaszerződést.

– A lépés úgy tűnik jogszerű, de mindenképpen méltánytalan – mondta a lap érdeklődésére Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke, aki hozzátette azt is: a honvédelmi miniszterhez írnak levelet, miután néhány napja orvosok fordultak a státuszuk megváltoztatása miatt a köztestülethez.

A lap úgy tudja, hogy néhány orvos, köztük a sürgősségi betegellátó centrum (SBC) három, a sebészet egy orvosa nem írta alá az munkaszerződés módosítását. A váltásvezető főorvosok nagy többsége számla ellenében dolgozik az intézményben, így rájuk nem vonatkozik az új munkaszerződés.

A Honvédelmi tárca sajtóosztálya megerősítette a Népszavának, hogy Nádor Csaba főorvos, a PIC részlegvezetője valóban távozott posztjáról. (Az Origo szerint utóda dr. Korcsik József neonatológus.) Ugyancsak friss hír a Honvédkórházban, hogy kihirdették a sürgősségi centrum megüresedett vezetői posztjára kiírt pályázat eredményét, február 1-jétől Hetzman László vezeti az SBC-t.

(forrás: Népszava, Origo)
hirdetés

Könyveink