hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Honvédkórház: eleshetnek a dolgozók a végkielégítéstől

Időben értesítették a Honvédkórház orvosait, ápolóit, hogy közalkalmazottakból honvédelmi alkalmazottakká válnak – értesült a Magyra Idők.

A tavaly decemberben elfogadott törvény értelmében ezek a dolgozók bruttó 40-50 ezer forinttal magasabb bért fognak kapni havonta, és rendkívüli helyzetben kivezényelhetők lesznek, de csak a saját munkakörüknek megfelelő feladatok ellátására. Ha valaki három napnál több időre megy ki külföldre, azt valóban jeleznie kell legalább egy héttel előre, hiszen a vezetőség úgy tud felkészülni bármilyen rendkívüli helyzetre, ha átlátható, hogy ki mikor van itthon.

A Honvédelmi Minisztérium illetékességében lévő vidéki intézményekben kifejezetten örömmel fogadták az új törvény hatályba lépését – nyilatkozta a Magyar Idők forrása.

A honvédelmi alkalmazottaknak az új törvény szerint a kinevezésük alapján vállalniuk kell néhány új feladatot. Amellett, hogy a Magyar Honvédség feladatkörébe tartozó közszolgáltatások ellátásában való közreműködést kérhetnek tőlük a szakterületükön belül, elméleti honvédelmi továbbképzéseken is részt kell venniük.

A végkielégítéstől azonban elesnek azok a dolgozók, akik nem szeretnék folytatni a munkájukat a megváltozott feltételekkel. A jogszabály szerint, aki nem fogadja el a honvédelmi alkalmazotti státusát vagy nem nyilatkozik határidőig, hogy elfogadja-e, annak megszűnik a jogviszonya, és végkielégítésre nem lesz jogosult.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink