hirdetés
2020. július. 09., csütörtök - Lukrécia.
hirdetés

Be kell vonni a beteget a döntésekbe

Nincs más út, mint a tudósokra hallgatni, még akkor is, ha a gazdasági szakértők ennek nem örülnek, mondta Meskó Bertalan jövőkutató a Blikk szerint.

hirdetés

A nemzetközileg is elismert magyar szakember volt az Elviszlek magammal EXTRA-sorozatának utolsó vendége, amely a WMN magazin YouTube-csatornáján és a Spektrum Home televízióban látható. A Blikk azt a műsort szemlézte, amelynek dr. Meskó Bertalan, orvosi jövőkutató volt a vendége, és aki szerint mostantól nincs más út, mint a tudósokra hallgatni, még akkor is, ha a gazdasági szakértők ennek nem örülnek.

„A járvány következménye, hogy nem lesz olyan politikus a világon, aki nem fog az egészégüggyel kiemelten foglalkozni. Mert most premier plánban látta az egész világ, hogy mi van akkor, ha a kapacitás nem olyan, mint kell, ha nincs elég technológia vagy védőfelszerelés. Vagy mi van akkor, ha egy olyan rossz rendszert hozunk létre, amelyben szinte kiégetjük az egészségügy szakembereit… Nincs más út, mint a tudósokra hallgatni. (…) A gazdasági szakértők ennek nem örülnek, de az emberélet minden gazdasági mutatónál fontosabb" – mondta el a műsorban Meskó Bertalan.

Egy másik fontos következmény az orvos-beteg kapcsolatokban érhető majd tetten a szakember szerint. Meskó azt mondta, nem lehet megállítani a technológiai forradalmat az orvoslásban, amihez elsősorban a rendszer kultúrájának, valamint az orvosok és betegek hozzáállásának kell megváltoznia.

„A beteg a legkihasználatlanabb erőforrás az egészségügyben. Be kell őt vonjuk a döntéshozatalba, komolyan kell venni az adatot, amit hoz – így lehet kihasználni az erőforrásait" – mondta az orvosi jövőkutató.

(forrás: Blikk)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink