hirdetés
2020. március. 29., vasárnap - Auguszta.
hirdetés

Az ingatlanpiac egészségügyi dimenziója

Budapesten valamivel több mint 6700 magánorvosi rendelő van, ezek 30 százaléka a II., a XI. és a XIII. kerületben található, írja a Világgazdaság.

hirdetés

Itt megfelelő a helyi lakosság fizetőképes kereslete, de rengeteg az irodaház is, amelyek alkalmazottai meg tudják fizetni a magánorvosi ellátásokat – mondta a Világgazdaságnak Balogh László, az Ingatlan.com gazdasági szakértője.

Ami az árakat illeti, a szimpla lakásbérletnél drágábbak a magánrendelők, az eladó magánrendelőként működő lakásoknál viszont már nincs jelentős árkülönbség. A magánpraxisként működő lakások havi bérleti díja a fővárosban átlagosan 170 ezer forint, szemben a 135 ezres átlagos bérleti összeggel – derül ki az Ingatlan.com adataiból. Az eladó lakásoknál, ha az korábban orvosi rendelőként működött, 485 ezer forintos négyzetméterárat kalkulált a portál, szemben az átlagos 473 ezer forintos négyzetméterárral.

Egyértelműen látszik, hogy az ingatlanpiacnak van egészségügyi része is, de ezt nem úgy kell elképzelni, hogy rendelők cserélnek gazdát vagy bérlőt. Inkább úgy, hogy egy egészségügyi szolgáltató befogadja az orvosokat, kvázi alvállalkozóként, s a forgalom 30-50 százalékát elkéri jutalékként, azért cserébe, hogy biztosítja az infrastruktúrát – magyarázta a szakember.

(forrás: Világgazdaság)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink