hirdetés
2020. július. 04., szombat - Ulrik.
hirdetés

ÁEEK: tökéletesen működött a sürgősségi ellátás

Álhírek jelentek meg a fővárosi sürgősségi ellátásról, a rendszer ugyanis a hétvégén is tökéletesen működött, írta az ÁEEK a hvg.hu-nak.

hirdetés

Egyedül a Péterfy baleseti intézete működött a teljes hétvégén úgy, ahogyan működnie kellett volna, a Honvédkórház,a Dél-pesti Centrum Kórház Merényi úti traumatológiája, és a Szent János Kórház is lemondta az ügyeletet.

A hvg.hu kérdéseire az Állami Egészségügyi Ellátó Központnál (ÁEEK) az alábbiakat közölte:

"Álhírek jelentek meg a fővárosi sürgősségi ellátásról, a rendszer ugyanis a hétvégén is tökéletesen működött. A Honvédkórház a sokszorosan sérült és/vagy gerincsérült betegek ügyeleti és akut ellátásában kért segítséget a hétvégén. Mivel ilyen esetekben a szolgáltatók rendszerszerűen helyettesítik egymást, ezért a Nemzeti Népegészségügyi Központ más helyettesítő intézményeket jelölt ki. Így a hétvégén nem volt zavar a fővárosban a traumatológiai betegek ellátásában, hiszen több helyettesítő kórház is fogadta őket szükség esetén. Amennyiben a kijelölt intézmények bármelyike átmenetileg mégsem tudná fogadni a betegeket (például, mert időközben több sürgősségi esetük lett), akkor sem adódhat ellátási probléma, mert a kórházak közötti azonnali koordinációról az Országos Mentőszolgálat Mentésirányítási és Szuperügyeleti Osztálya köteles gondoskodni."

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink