hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Erre remélt pénzt az Emmi

A Népszava úgy tudja: Kásler Miklós több száz oldalas indítvánnyal készült a kormányülésre, csomagja megvalósítására a ciklus végéig mintegy 1800 milliárdos forrásra lett volna szüksége.

A csomag része volt az Egészséges Budapest Program, a Semmelweis Egyetem fejlesztési terve, négy egészségügyi program – alapellátási, népegészségügyi, humánerőforrás, valamint az intézmény finanszírozási és ellátásfejlesztési program –, az ezekhez kapcsolódó egészségfejlesztés, továbbá a sürgősségi-, és az alapellátás átalakítása.

A miniszter által az ülésen részletezett előterjesztéseket egy szűk szakmai stábon kívül senki sem ismerte. Az egyeztetés hiánya ellenére is bízott a szakma Kásler csomagjának sikerében, és hogy a kormány még ebben a ciklusban belevág a rendszer szisztematikus átalakításába. Ehhez kiváló muníciót jelenthettek volna a Magyar Nemzeti Bank, valamint a Pénzügyminisztérium versenyképességi programjainak forrásteremtő javaslatai. Ezzel szemben Kásler Miklós – a Népszava úgy tudja – csak a költségvetéstől remélte a pénzt.

A szakma arra számított (és korábban arról is volt szó), hogy szerdán a teljes kormányülés az egészségügyről szól, ám ehelyett végül csak néhány óra jutott az ágazatnak.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink