hirdetés
2021. október. 26., kedd - Dömötör.
hirdetés

A Debreceni, a Pécsi és a Miskolci Egyetem egészségügyi karán is kötelező az oltás

Nem kezdheti meg a tanévet az a hallgató a Semmelweis Egyetemen, aki nem vette fel a koronavírus elleni védőoltást. A Debreceni, a Pécsi és a Miskolci Egyetem is bevezette ezt az intézkedést. A többi karon nem kötelező a maszkhasználat és az oltás. Az ATV Híradó riportja.

Kötelező a koronavírus elleni védőoltás a Debreceni Egyetem egészségügyi karán. Bartha Elek, az intézmény tanszékvezetője a híradónak azt mondta: mindazok a magyar és külföldi hallgatók, akik egészségügyi vagy szociális intézménybe lépnek be a tanulmányi kötelezettségek teljesítése okán, azok számára kötelező az oltakozás.

Pécsen szintén kötelező az oltás az egészségügyi és szociális területen tanulók számára. Fedeles Tamás, az intézmény rektorhelyettese elmondta: azoknak a hallgatóknak, akik szeptember elsején még nincsenek beoltva, az egyetem biztosítja a soron kívüli oltást.

A Miskolci Egyetemen egészségügyi karán is előírás az oltás, ahogy a Semmelweis Egyetemen is kötelezővé tették. Hermann Péter, az egyetem oktatási rektorhelyettese hangsúlyozta: az egészségügyben résztvevők veszélyt jelenthetnek a páciensekre, ezért mindenképpen szükséges a beoltásuk. Azoknál, akik valamilyen megalapozott ok miatt nem vehetik fel az oltást, ötnaponta térítésmentesen antigéntesztet végeznek.

MTI/Komka Péter
MTI/Komka Péter

(forrás: ATV)
hirdetés

Könyveink