hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Zacher Gábor lemondott – Frissítve: Zacher és a HM is cáfol

Egy újabb, halállal végződő eset után kínálták fel a Honvédkórház sürgősségi osztályát vezető Zacher Gábornak, hogy mondjon le, amit ő elfogadott – tudta meg a HVG. A főorvos az ATV-nek cáfolt.

A napokban derült ki, egy háziorvos elmondása szerint Zacher Gábor érdemi vizsgálat nélkül elküldte betegét a Honvédkórház sürgősségi ügyeletéről – csak átkötözték a sebét és fájdalomcsillapítási tanácsokat adtak – az idős nőt másnap komatikus állapotban szállította vissza a mentő, de már nem tudtak rajta segíteni, és elhunyt, emlékeztet a HVG.

Több, a médiában megjelent, tragédiával végződő esetben is Zacher Gábor volt az ügyeletes. Egy, az ügyeleten órákig haldokló, de ellátást nem kapó súlyosan beteg férfival kapcsolatban azt mondta, a lelkiismeretük tiszta, szakmai hiba nem történt, az ellátókapacitás véges.

Az ATV elérte a főorvost, aki ezt közölte: „Két szót fogok mondani Önnek: nem, nem. Nem mondtam le, nem ajánlották föl. Ennyi”.

A HM közleménye

A Honvédelmi Minisztérium visszautasítja mindazokat a híreszteléseket, amelyeket az MH Egészségügyi Központ Sürgősségi Betegállátó Centrumával kapcsolatban terjesztenek egyes médiumok.

Dr. Zacher Gáborral, az MH Egészségügyi Központ (Honvédkórház) Sürgősségi Betegellátó Centrum (SBC) osztályvezető főorvosával szemben töretlen a Honvédelmi Minisztérium és kórház vezetésének bizalma, a kórházi szakmai munkájával elégedettek, és a továbbiakban is az SBC vezetőjeként számítanak rá.

hirdetés

Könyveink