2020. július. 16., csütörtök - Valter.
hirdetés
hirdetés

VR applikáció tanít a helyes kézmosásra

A kézhigiénia kulcsfontosságú a megbetegedésekért felelőssé tehető fertőzések elleni küzdelemben, amelyek legkönnyebben alapos kézmosás útján előzhetők meg. Az Essity által 5 országban, egészségügyi dolgozók körében végzett felmérés szerint a szakemberek 4/5-e szeretne javítani a kézhigiénia szabályainak betartásán. A vállalat ebből a megfontolásból kifejlesztett VR CleanHands virtuális valóság alapú applikációja a helyes kézhigiéniára tanítja meg az egészségügyben dolgozókat.

hirdetés

Az Essity, vezető globális higiéniai és egészségügyi vállalatként öt különböző országban – az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Svédországban, Németországban és Lengyelországban – több mint 1000 egészségügyi szakember megkérdezésével végzett felmérése feltárta, hogy az egészségügyben dolgozók 60 százaléka szeretné, ha a kézhigiénia nagyobb prioritást kapna egységükben és 40 százalékuk jobb kézhigiénés képzés iránti igényét is kifejezte.

A vállalat ezen igényre válaszul fejlesztette ki az Essity, Tork VR CleanHands nevű applikációt, kifejezetten a kézhigiénés képzés népszerűsítésére. Az egyedülálló innováció vezető kézhigiénés szakemberek bevonásával készült, együttműködve kórházakkal, illetve a Genfi egyetem kutatócsoportjával.

VR applikációval szórakoztatóbb és hatékonyabb a tanulás

A mobilapplikáció nem csupán az egészségügyi szakembereknek nyújt segítséget, de bárki ingyenesen letöltheti azt és egy virtuális valóság szemüveg segítségével, akár egy nővér vagy orvos szerepébe bújva, különböző, az egészségügyben előforduló életszerű helyzeteken keresztül – például lázmérés és sebkötözés közben – tanulhatja meg a helyes kézhigiéniát. A virtuális valóság nemcsak szórakoztatóvá teszi a tréninget, hanem kutatások szerint sokkal hatékonyabbá is a tanulást: az olvasott információknak csak 10%-ára, a hallottak 20%-ára, az aktív szimuláció közben elsajátítottnak akár annak 90 százalékára is vissza tudunk emlékezni.


Helyes kézmosás: kevesebb téli megfázás

Az Essity 2018-as higiéniai és egészségügyi jelentése szerint a higiéniai szabályok fokozott betartásával akár 54%-kal csökkenthetők az óvodai és iskolai hiányzások, mivel a gyerekek ritkábban betegszenek meg. „Az alapos és rendszeres kézmosás az első fontos lépése annak, hogy megvédjük gyermekeink egészségét télen is.

A vállalat az applikáció mellett oktatások, a többi közt iskolai tréningek keretében igyekszik felhívni a figyelmet a kézhigiénia fontosságára, eddig több mint 175 ezer embernek tanítva meg a helyes kézmosás alapjait világszerte. A Tork Clean Care oktatási programja keretében pedig kifejezetten vállalkozások és szervezetek igényeihez igazodva mutatja be a legújabb higiéniai trendeket, digitális eszközöket, úttörőnek számító innovációkat.


További információk a VR applikációról elérhetők ezen a linken.

(forrás: WSHungary Kft.)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!