hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

 

Otthon is fontos a kézmosás!

A megkérdezettek 23 százaléka gondolta úgy, hogy a gyerekeket ki kell tenni a kórokozóknak, hogy erősödjön az immunrendszerük, írja a Híradó.hu.

A brit Royal Society for Public Health jótékonysági szervezet kutatása alapján az a meggyőződés, mely szerint a különböző allergiákat a túlzott tisztaság okozza minden baktérium elpusztításával, amelyre a szervezetnek szüksége van, hibásan épült be a köztudatba – olvasható a Híradó.hu szerint a brit The Guardian hírei között.

Sally Bloomfield, a tanulmány vezető írója és a London School of Hygiene and Tropical Medicine tiszteletbeli professzora arról számolt be tanulmányában, hogy a gyerekeknél a szabadban töltött idő, és a játék az állatokkal szükséges ahhoz, hogy az erős immunrendszer kialakuljon, de a megfelelő tisztaság az ételek elkészítésekor és az evés előtti kézmosás rendkívül fontos.

A kézmosás és a megfelelő higiénia megállíthatja a kórokozók terjedését, mindezek ellenére a felmérésben a kétezer megkérdezett 23 százaléka gondolta úgy, hogy otthon nem olyan fontos a higiénia, mert a gyerekeket ki kell tenni a kórokozóknak, hogy az immunrendszerük megfelelően ellenálló legyen.

(forrás: hirado.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink