hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Válasszon betegséget, aztán kontinenst!

Egy interaraktív térképet mutat be az Index, amin az látható, hogyan térnek vissza egyes legyőzöttnek hitt betegségek a fejlett világba.

A Council of Foreign Relations kutatóintézet, amely gyűjti  az oltással megelőzhető betegségek járványhíreit is, egy interaktív térképen mutatja be egyebek mellett a kanyaró, a mumpsz és a szamárköhögés előfordulásának alakulását.

Bár a fejlődő országokkal kapcsolatos adatok nem túl pontosak, mert sok esetet nem jeleznek az ottani egészségügyi hatóságoknak, a fejlett országokban pontosak lehetnek a megfigyelések. S ide tartoznak az igazán meglepő eredmények is. Az Egyesült Államokban például több ezer szamárköhögéses megbetegedés volt: egyedül Wisconsin államban hétezer esetről tudnak 2011 és 2013 között, míg Kaliforniában tízezernél is többen betegedtek meg a kórokozótól, amit egyébként majdnem sikerült teljesen eltüntetni a Föld színéről.

A nyugati világban a betegségek terjedése nagy valószínűséggel az oltásellenes mozgalom számlájára írható – talál magyarázatotcikkében az index.hu.

(forrás: Index)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés