hirdetés
hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Újabb Abbott együttműködés

Az Abbott és a Reata Pharmaceuticals bejelentették, hogy a jövőben új orális antioxidáns inflammáció-modulátor (gyulladás-módosító, AIM) eljárások kifejlesztésében működnek együtt.

Az új megállapodás szerint a vállalatok közösen fognak dolgozni a Reata portfóliójában lévő második generációs AIM-ekkel kapcsolatos termékfejlesztésben és az értékesítésben egyaránt; a termékek a remények szerint tüdőgyógyászati, központi idegrendszeri és immunológiai terápiában lesznek használatosak.

Az Abbott egyszeri licenc-díjként 400 millió dollárt fizet a Reatanak, majd a vállalatok egyenlő arányban osztozkodnak valamennyi eljárás költségén és a bevételeken, a reumatoid artritisz és néhány egyéb autoimmun megbetegedés kezelését célzó terápiák kivételével, amely esetekben az Abbotté a kiadás és a bevétel 70 százaléka.

A két vállalat már tavaly megállapodott az AIM-termék bardoxolon-metilt érintő együttműködésben, amelynek kapcsán az első emberi vizsgálati fázis 2012-ben fog kezdődni.

Dr. John Leonard, az Abbott gyógyszerkutatási és -fejlesztési elnökhelyettese a bejelentéskor megjegyezte: az együttműködés révén a cég ígéretes kutatási portfóliója további terápiás területekre terjed ki.

A múlt hónapban az Abbott a GlaxoSmithKline-nal is bejelentett egy együttműködést, amely egy új tumorterápia diagnosztikus tesztjének fejlesztését érinti.

Dr. Kazai Anita
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés