hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Egészségipar

Az „Év gyógyszere”

Az Abbott Laboratories biológiai terápiás készítménye nyerte az orvos, biológus és vegyész farmakológusok vezető szakmai testülete, a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság által adományozott, az „Év Gyógyszere 2008” díjat.

A készítménnyel számos gyulladásos autoimmun megbetegedés kezelésében értek el figyelemreméltó, a hagyományos terápiáknál eddig nem tapasztalt eredményeket. A készítményt otthon is lehet adagolni, jelentősen javítva a betegek életminőségét és a munkaképességét - áll az Abbott sajtóközleményében.
A gyógyszerinnováció csúcsát jelentő biológiai terápiás készítmények, így az Abbott terméke is OEP finanszírozással hozzáférhetőek a magyar rászoruló betegek számára is az ún. biológiai terápiás centrumokban.
A most díjazott, korszerű gyógyszerrel történő kezelés lehetősége a magyar rászoruló betegek számára is lehetséges, hiszen az Országos Egészségbiztosítási Pénztár 2008 december 1-je óta már 5 autoimmun gyulladásos kórkép kezelését támogatja, s 2009. május 1-e után a gyermekkori sokízületi gyulladás kezelésére is elérhetővé válik a 13 évesnél idősebb korosztály számára.
Az „Év Gyógyszere” díjat megalapító Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság elnöke, Prof. Dr. Fürst Zsuzsanna szerint „ez a termék a ma leghaladóbb terápiás eszköznek tekintett, biológiai eredetű hatóanyagot tartalmazza, amely teljesen emberi eredetű fehérje alkalmazásával áttörést jelent a jelenleg gyógyíthatatlan autoimmun betegségek kezelésében”.
A gyógyszerrel kezelhető betegségek:
 – rheumatoid arthritis;
 - juvenilis rheumatoid arthritis;
 – psoriasis
 – arthritis psoriatica;
 – spondylitis ankylopoetica;
 – Crohn-betegség.

WEBBeteg.hu

 

cimkék

hirdetés

Könyveink