hirdetés
2021. január. 17., vasárnap - Antal, Antónia.

Új mobilappot vet be az OMSZ

A mentőhívást is megkönnyítő, egészségügyi információkat és szolgáltatásokat tartalmazó mobilalkalmazást vezet be az Országos Mentőszolgálat, írja a Magyar Nemzet.

Az ÉletMentő App nevű alkalmazás egyik része a saját profilunk, ahol előre megadhatjuk fontos adatainkat – például gyógyszerérzékenység, ismert betegség, kezelés, legközelebbi hozzátartozó – és így a segélyhívással egy időben ezek megjelennek a mentésirányítóknál. Mindezek a betegadatok az elektronikus egészségügyi szolgáltatási térben is helyet kaptak, a tervek szerint a jövőben összekapcsolják vele az alkalmazást.

Az applikációnak az is előnye, hogy a GPS-en keresztül az eddigieknél sokkal pontosabb helymeghatározást küld el a mentőknek, ami nagy időnyereség olyan esetekben, ha a segítséget kérő nem tudja, éppen hol van – fejtette ki Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója a Magyar Nemzetnek.

– Ezzel együtt azt is elküldi a központba, hogy hány százalékon van a telefon töltöttsége, így a mentők tudni fogják, hogy ha lemerült, akkor ne hívják hiába a bajbajutottat. Ha országhatáron túl tartózkodunk, akkor is tudunk segítséget kérni, hiszen az alkalmazás automatikusan abba a központba irányít, amelynek a vonzáskörzetében vagyunk – sorolta.

Az ingyenes alkalmazás ahhoz is hasznos segítséget nyújt, hogy letöltője gyorsan megtalálhatja a legközelebbi sürgősségi osztályt, háziorvosi ügyeletet, gyógyszertárat vagy fogorvosi rendelőt. – Mindezek nyilvántartásában és frissítésében az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól kapunk majd segítséget – fűzte hozzá.

Az applikáció magyarországi fejlesztését, illetve egyéves működtetését a Vodafone Magyarország Alapítvány finanszírozza. A tervek szerint nyár végére a fejlesztések befejeződnek, és ősztől már élesben használhatja mindenki az akár életmentő segítséget nyújtó alkalmazást.

(forrás: Magyar Nemzet)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!