2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Új helyen a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete

Új helyre költözött a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete.

A VGYKE új székhelye, csakúgy mint a Hermina úti régi, szintén Zuglóban, a Szugló utca 81. szám alatt egy modern, három szintes irodaházban kapott helyet. Az irodaépület földszintjén található a Láthatár Segédeszköz Bolt, minden más szolgáltatás az épület első emeletén érhető el.

Fodor Ágnes, a VGYKE elnöke köszöntőjében mérföldkőnek nevezte az új székhely átadását az egyesület életében. Mint mondta, az elmúlt évek alatt szolgáltatásaik köre olyan mértékben bővült, amely igényelte, hogy korszerűbb, méltóbb körülmények között működjenek tovább. Az új központ sok támogató és együttműködő partnernek köszönhetően jött létre, a VGYKE elnöke egyebek mellett köszönetet mondott az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi), valamint a központot befogadó irodaház tulajdonosának is.

Fodor Ágnes ismertetése szerint a csaknem 1500 tagot számláló egyesület 325 négyzetméteres Szugló utcai székhelyére költözött ügyfélszolgálatuk, ahol heti negyven órában állnak a látássérült emberek szolgálatára. Szintén itt található a Louis Braille Támogató Szolgálat, amelynek keretein belül mintegy 200 látássérült hétköznapjait segítik. Az új helyen található a masszázs koordinációs iroda és egy fejlesztő szoba is, ahol a Braille oktatás, fejlesztés mellett gyógypedagógus és pszichológus is a látássérült emberek rendelkezésére áll.

Az iroda tömegközlekedéssel is jól megközelíthető helyen van, az épülethez történő eljutást akadálymentesített, hangos jelzőlámpával felszerelt gyalogátkelő segíti, mondta el a VGYKE elnöke.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink