hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Egészségturisztikai stratégia készül

Tavaszig a kormány elé kerülhet az egészségturisztikai stratégia, amely vállalható és perspektivikus jövőképet teremt az ágazatnak.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a Magyar Fürdőszövetség közgyűlésének megnyitóján elmondta, néhány hónapon belül, legkésőbb tavasszal a kormány elé terjesztenék az infrastruktúra-fejlesztés terveit és a marketing elképzeléseket is tartalmazó egészségturisztikai stratégiát. Hangsúlyozta, a magyar turizmusban sokkal több van, mint amit jelenleg látunk belőle.

Az MTÜ azt a célt tűzte ki, hogy 2030-ig az ágazat hozzájárulása a GDP-hez a jelenlegi 10-ről 16 százalékra emelkedjen, az egy év alatt Magyarországon eltöltött vendégéjszakák száma pedig a 2010-es duplájára, 50 millióra növekedjen. Idén várhatóan sikerül elérni a 30 milliós számot. A cél eléréséhez biztosított a szükséges forrás, 828 milliárd forint áll az ágazat rendelkezésére. Ez soha nem látott lehetőséget teremt a szállás, a vendéglátás és hamarosan a fürdők számára is – mondta Guller Zoltán. A turisztikai stratégia alapján nem pontszerűen egy-egy létesítményt, hanem az adott térségeket kell komplexen fejleszteni, ezzel elérve, hogy a külföldi és hazai vendégek egy-két éjszakával hosszabb időt töltsenek el ott.

A vezérigazgató kitért arra is, jelenleg vizsgálják, miként hozható létre kiemelt turisztikai fejlesztési térség Hódmezővásárhely-Szeged-Mórahalom környezetében.

A közgyűlésen adják át az Év fürdője közönségszavazás díjait. Az Év fürdője elismerést az idén a Hungarospa Hajdúszoboszló kapja, az Év feltörekvő fürdője díjat a Demjéni Termál Völgy, a Helyiek kedvenc fürdője címet pedig a szentendrei V-8 Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpont nyerte.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink