hirdetés
hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Több pénzt kap a traumatológia és az érsebészet

Kihirdették a várva várt EMMMI rendeletet – 30/2019. (XII. 14.) – a traumatológiai és az érsebészeti ellátás finanszírozásának emelésére a december 14-én megjelent, 203. Magyar Közlönyben, írja a Weborvos.

A traumatológiai ellátásban az S vagy T betűvel kezdődő fődiagnózissal jelentett traumatológiai indikációjú ellátások esetén a rendelet melléklete szerint az 1,45-ös szorzót alkalmazzák, vagyis 45 százalékkal növelik a finanszírozást jövő év januárjától. Emelik a fixdíjat is, ezt szeptembertől visszamenőleg kapják meg az egyes intézmények progresszivitási szintjük szerint emelkedő mértékben.

A rendelet azt is szabályozza, hogy a megemelt fix díjat a személyi és tárgyi feltételek biztosítására kell fordítani. Ez összességében – 2019-re és 2020-ra – 13 milliárd forint az EMMI számításai szerint.

Az érsebészet II. progresszivitási szinten 14 millió, III. progresszivitási szinten 20 millió forintot kap 2020-tól, így összességében 2,5 milliárd forinttal több jut az ellátásra, amelynek országos központja az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet, valamint a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet, közli a lap.

(forrás: WebOrvos)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés