2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Tisztújítás a Vakok Szövetségénél

Tisztújító küldöttgyűlést tartott a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ). Az újraválasztott elnök, dr. Nagy Sándor további öt évig irányíthatja a mintegy 80 ezer látássérült személy érdekeinek képviseletét felvállaló szervezetet.

 "Mozgalmas és eredményes öt évet tudhat maga mögött a szövetség" – értékelte a leköszönő vezetőség munkáját dr. Nagy Sándor a július 30-án megtartott küldöttgyűlésen. Az MVGYOSZ sokat fejlődött a most véget ért ciklus alatt mind a szolgáltatások, mind a humánerőforrás, mind az érdekképviselet terén. Az elmúlt évek kézzel fogható eredményei között említhetjük a Távszem szolgáltatás és az online hangoskönyvtár létrejöttét, a Vakvezetőkutya-kiképző Központ épületének teljes felújítását és a szövetség százéves fennállása alkalmából megtartott, a társadalom széles körében rendkívül pozitív visszhangot kiváltott rendezvénysorozatot is. Az elnöki pozícióért ismét indulva dr. Nagy Sándor röviden ismertette az elkövetkező öt évre vonatkozó elképzeléseit. Ezek között szerepel a székház felújítására irányuló, már elindult projekt végigvitele, a balatonboglári üdülő korszerűsítése, a Távszem szolgáltatás továbbfejlesztése és nemzetközi kiterjesztése, ezzel párhuzamosan a szövetség európai ismertségének és szerepvállalásának erősítése.

A koronavírus-járvány miatt a tervezetthez képest két hónappal elhalasztott küldöttgyűlés legnagyobb érdeklődésre számot tartó napirendi pontja a tisztújítás volt. Dr. Nagy Sándor a küldöttek fölényes többségének támogató szavazatával újabb öt évre az MVGYOSZ elnöke lett. Az újonnan megválasztott elnökség tagjai: Barnóczki Gábor, Bukta Gábor, Földi Gyula, Hencz András, dr. Ozvári-Lukács Ádám, Sztakó Krisztina, póttagjai: Bora Sándor, Bősze György.

A küldöttgyűlésen sor került a 2019. évi beszámoló elfogadásáról szóló elnökségi határozat megerősítésére és a felügyelőbizottság éves jelentésének elfogadására. A leköszönő elnökség javaslata alapján a küldöttek módosították a szövetség alapszabályát annak érdekében, hogy egy esetleges újabb kijárási korlátozás vagy más akadályozó helyzet kialakulásakor az elnökség tagjai és a küldöttek elektronikus úton is döntést hozhassanak a szervezet aktuális ügyeivel kapcsolatban
.

hirdetés

Könyveink