2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Szex- és játékfüggővé tette a Parkinson-kórra szedett gyógyszere

Bíróság előtt támadja az egyik legnagyobb gyógyszergyártó céget egy francia férfi, aki azt állítja, hogy Parkinson-kórjára szedett gyógyszere szex- és játékfüggőséget váltott ki nála.

A beteg Nantes-ban vitte perre a brit GlaxoSmithKline-t a Requip nevű gyógyszer miatt. A férfi ügyvédei szerint szerint a szer miatt radikálisan megváltozott a páciens viselkedése azóta, hogy 2003-ban felírták neki a gyógyszert, amely a dopamintermelést hívatott stimulálni.

A nős, kétgyerekes apánál játékszenvedély alakult ki, elvesztette a család megtakarításait, és még lopott is. Emellett hiperszexualitás alakult ki nála, az interneten hirdeti magát, és transzvesztita hajlamai lettek. A férfi kezelésen is járt már.

Állapota az évek folyamán olyan sokat romlott, hogy háromszor is öngyilkosságot kísérelt meg, állásában lefokozták. Az 51 éves férfi most 450 ezer eurós kártérítést követel a gyógyszergyártótól, amely a felperes álláspontja szerint nem nyújtott megfelelő tájékoztatást a szerről. Az ügyvédek szerint a Requiphez mellékelt ismertetőben szó sem esik a nem kívánt kockázatokról, noha ezek már évek óta ismertek.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink