hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Struktúraváltás is kell, nem csak konszolidáció

Jelentős segítség a kórházaknak az összesen hetvenmilliárd forintos támogatás - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Svébis Mihály, az MKSZ elnöke.

Onkológiai ellátások javítására, a várólisták hosszának csökkentésére is felhasználható a már bejelentett, gyógyító-megelőző kasszának szánt tízmilliárdos többlet. Svébis Mihály, a Magyar Kórházszövetség elnöke a Magyar Hírlapnak azt mondta, hogy a jelenlegi, összesen hetvenmilliárd forintos támogatás jelentős segítség a kórházaknak, és megnyugtató a beszállítók számára is.

Az elosztásról szólva kifejtette, hogy a negyvenötmilliárdon felüli tizenötmilliárd forintos támogatásra tizenhárom kategóriában pályázhatnak majd az intézmények. Ilyen részterület lehet például a gyógyító ellátások működési hatékonyságának javítása, az egészségügyi ellátások intézmények közötti megszervezése, illetve a támogató tevékenységek hatékonyságának fokozása is. Rámutatott, hogy minden intézmény egy pályázatot nyújthat be, de ezen belül akár mind a tizenhárom részterület benne lehet az igénylésben.

„A támogatási kérelmek beadási határideje igen szoros, november 30-a volt. Emellett azonban a vonatkozó döntés is igen hamar, még ez év december elején megszületik, és nagy valószínűséggel december 20-a körül megtörténik a szerződéskötés, valamint az elnyert támogatási összeg folyósítása is. A megvalósítás végső határideje 2017. június 30-a” – emelte ki az MKSZ elnöke, majd beszélt a gyógyító-megelőző kasszának ítélt tízmilliárdos többletről is, amelyet az onkológiai ellátások javítására, a várólisták hosszának csökkentésére, valamint nagy értékű gyógyszerek és orvostechnikai eszközök beszerzésére lehet felhasználni.

(forrás: Magyar Hírlap)
hirdetés

Könyveink