2020. május. 30., szombat - Janka, Zsanett.

Semmelweis Média díj

A Semmelweis Egyetem az egészségügyet és az egészségtudományt érintő újságírás, hírközlés és tájékoztatás területén nyújtott kiemelkedő teljesítményt szeretné elismerni. A nyertes bruttó 300 ezer forintot kap.

hirdetés

A Semmelweis Média díj odaítélése az "Egészségügyi ismeretterjesztés és/vagy Egészségügyi publicisztika" kategóriákban történik és azok az újságírók, médiaszakemberek kaphatják, akik a Semmelweis Egyetem tevékenységi körét érintő egészségügyi és tudományos újságírást, illetve ismeretterjesztést színvonalasan, értékteremtő módon, az orvoslást és egészségügyi kutatást érintő egyéb szempontoknak is megfelelően művelik. A díj odaítéléséről szakmai zsűri dönt és éves rendszerességgel ítéli oda az arra érdemeseknek.

Pályázni lehet

A magyarországi írott, elektronikus vagy hírügynökségi/on-line sajtóban 2010. január 1. és 2011. március 1. között megjelent publikációval, interjúval, riporttal illetve cikksorozattal, riport sorozattal, illetve dokumentumfilmmel lehet pályázni.

Terjedelmi követelmény:

  • Írott sajtó/hírügynökség/on-line sajtó: max. 2 A/4-es gépelt oldal (kb. 2 flekk), illetve legalább 5 részből álló, egyenként max.. 4 flekkes cikksorozat
  • Elektronikus média: max. 5 perces interjú/riport, illetve legalább több részből álló, egyenként max. 5 perces riportsorozat, illetve a témát feldolgozó, bemutató dokumentumfilm (terjedelmi megkötés nélkül).

A pályázatnak tartalmaznia kell:

  • a cikk vagy műsor megjelenésének időpontját és a média nevét,
  • az alkotó, vagy alkotóközösség nevét, elérhetőségét.
  • Amennyiben az átküldött anyag nem igazolja egyértelműen a média megjelenést, ellenőrizhető hivatkozást kell erre vonatkozóan feltüntetni.

Nevezési határidő, leadás:

A pályázatokat Word formátumban, elektronikusan, illetve CD-n kell elküldeni 2011. március 15-ig a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre vagy Semmelweis Egyetem Kovács Eszter, 1085 BP. Üllői út 26. címre

A beérkezett pályázatokat az Előzsűri, majd ezt követően egy szakmai és egyetemi vezetőségből álló bíráló bizottság legkésőbb 2011. május 15-ig bírálja el, a  Díjak átadására a 2011. júliusi Semmelweis Napon kerül sor.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!