hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Segítik a vakok és gyengénlátók családtagjait

Több mint hárommilliárd forintos támogatást kapnak a család- és gyermekjóléti központok, amelyek a jövőben a vakok és a gyengénlátók családtagjainak segítenek abban, hogyan gondozzák, támogassák fogyatékkal élő hozzátartozójukat, jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

Czibere Károly elmondta, az uniós finanszírozású, 3,3 milliárd forintos program célja a hozzáférési esélyek javítása, a helyben való segítségnyújtás, a családok elszigetelődésének és az érintettek intézményi gondozásba kerülésének megakadályozása.

Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott felidézte, legutóbb január elején egyeztetett a kormány a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségével (MVGYOSZ), amelyen felmerült igényként a kormány tájékoztató leveleinek és kiadványainak akadálymentesítése. Ez a legújabb kiadvány esetében meg is valósult, a tájékoztató hangoskönyv formájában lesz elérhető például a www.kormany.hu oldalon.

Magyarországon több mint kilencezer vak és több mint 70 ezer gyengénlátó él.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink