hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Rugalmas keretek között szervezik az oltást a háziorvosoknál

A helyi adottságoknak megfelelően szervezik majd a háziorvosi praxisokban a hétvégi oltási napokat, rugalmas keretek között, mondta a háziorvosok országos kollegiális szakmai vezetője az M1-en.

Békássy Szabolcs hozzátette: a szakmai szervezetektől és a háziorvosoktól több ellátásszervezési javaslat érkezett, hogy minél gördülékenyebben lehessen ezeket az oltási napokat megszervezni. Több szempontot kell figyelembe venni, így a vakcinakészlet-gazdálkodást, az adott praxishoz tartozók átoltottságát, a helyi infrastrukturális feltételeket, vagy azt, hol van helyettesítéssel ellátott vagy be nem töltött praxis.

Ezeket a javaslatokat az országos oltási munkacsoport szerdai ülésén napirendre vették.

A szakember kiemelte, a háziorvosok pluszfinanszírozást kapnak a hétvégi oltási napokra. A hétvégi oltási napokat nem vállaló háziorvosok bírságolásával kapcsolatban Békássy Szabolcs azt mondta, nem cél egyetlen háziorvosi praxis megbírságolása sem. Békássy beszélt arról is, hogy a háziorvosoknak meghatározó szerepük volt a koronavírus-járvány elleni védekezésben, ősszel az emlékeztető oltás 47 százalékát a háziorvosok adták be.

A Kanizsai Dorottya Kórházban 2021. december 29-én (MTI/Varga György)
A Kanizsai Dorottya Kórházban 2021. december 29-én (MTI/Varga György)

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink