2022. december. 10., szombat - Judit.

Polycythemia vera és a tromboemboliák

A Konzílium sorozat idei száma a polycythaemia vera és az artériás és vénás thromboemboliás események összefüggésével foglalkozik. Az a három közlemény, amelyet az olvasó most a kezébe vehet, rendkívül hasznosan egészíti ki a 2019-es kiadványban látott sokoldalú megközelítést. Ennek keretében a polycythaemia vera, mint myeloproliferativ betegség hematológiai szemmel írt áttekintésén kívül akkor két közlemény is foglalkozott a hydroxyurea-kezelés okozta bőrtoxicitással, a HU sokféle bőrgyógyászati mellékhatásának ismertetésével (Prof. Dr. Reményik Éva és Dr. Szabó Éva munkái). Külön munka elemezte a polycythaemia verában szenvedő beteg csökkent életminőségének okait és azok javításának, megsegítésének módozatait (Prof. Dr. Purebl György).

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
DR. DEMETER JUDIT, egyetemi tanár, az MTA doktora Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Onkológiai Klinika, Hematológiai Részleg, Budapest
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!