hirdetés
hirdetés

egyetemi tanár, az MTA doktora Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Onkológiai Klinika, Hematológiai Részleg, Budapest DR. DEMETER JUDIT cikkei

  #1
2020-12-16 16:49:00

A Konzílium sorozat idei száma a polycythaemia vera és az artériás és vénás thromboemboliás események összefüggésével foglalkozik. Az a három közlemény, amelyet az olvasó most a kezébe vehet, rendkívül hasznosan egészíti ki a 2019-es kiadványban látott sokoldalú megközelítést. Ennek keretében a polycythaemia vera, mint myeloproliferativ betegség hematológiai szemmel írt áttekintésén kívül akkor két közlemény is foglalkozott a hydroxyurea-kezelés okozta bőrtoxicitással, a HU sokféle bőrgyógyászati mellékhatásának ismertetésével (Prof. Dr. Reményik Éva és Dr. Szabó Éva munkái). Külön munka elemezte a polycythaemia verában szenvedő beteg csökkent életminőségének okait és azok javításának, megsegítésének módozatait (Prof. Dr. Purebl György).

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ismét elérhető a speciális telefonos információs szolgálat, ahol szakemberek segítik a sclerosis multiplexes és az NMO (neuromyelitis optica) betegeket.