hirdetés
hirdetés
2020. július. 08., szerda - Ellák.
hirdetés

Pestis Madagaszkáron

Nem terjedt át a madagaszkári pestisjárvány a Seychelles-szigetekre – jelentette be az ATV szerint az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

hirdetés

Seychelles-szigeteki egészségügyi tisztségviselők több mint egy hete jelentették be, hogy az előzetes vizsgálatok alapján pestist diagnosztizáltak egy 33 éves helyi lakosnál röviddel az után, hogy visszatért Madagaszkárról, ahol már több mit hetven halottja van a járványnak. A WHO azonban szerdán jelentette, hogy a párizsi Pasteur Intézetbe elküldött minták mindegyike negatív eredményt hozott – írja az MTI nyomán az ATV.

A madagaszkári katasztrófaelhárítási ügynökség keddi adatai szerint szeptember eleje óta 74-re nőtt a pestisjárvány halálos áldozatainak száma a dél-afrikai szigetországban, és több mint 800 megbetegedést regisztráltak. A betegek csaknem 75 százaléka, 600 ember szenved a járvány emberről emberre terjedő formájában, a tüdőpestisben, amely kezelés nélkül 24 óra alatt halálhoz vezethet.

Az AP amerikai hírügynökség szerint a helyzetet súlyosbítja, hogy a járvány kezd átterjedni a ritkán lakott vidéki településekről Madagaszkár nagyobb városaira is.

(forrás: ATV/MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink