hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Összevonják a várólistákat

A közvetlen állami fenntartás lehetővé teszi, hogy az egészségügyi intézmények várólistáit összevessék, átrendezzék – erről a Magyar Kórházszövetség elnöke nyilatkozott a Naplónak.

Dr. Rácz Jenő közölte, a következő negyedév feladata, hogy az új térségeknek megfelelően felmérjék a kapacitásokat, döntést hozzanak a struktúraátalakításokról, megkössék a finanszírozási szerződéseket.

A betegutakat az új térségeknek megfelelően úgy kell kialakítani, hogy a beteg a sürgősségi ellátáshoz, gyógyítási lehetőséghez a lakóhelyéhez közel tudjon hozzájutni. A speciális és bonyolult vizsgálatokat és beavatkozásokat pedig a kijelölt központokban végezzék el.

A terhelések és a feladatok átcsoportosítása folyamán lehetőség nyílik arra, hogy a várólistákon az egyenetlenségből fakadó aránytalanságokat kiküszöböljék. Mindez nem jelenti azt, hogy a várólisták megszűnnének, hiszen a létezésük oka és alapja az, hogy a rendelkezésre álló források és a lakossági szükséglet között jelentős különbség tapasztalható – hangsúlyozta Rácz Jenő a Naplónak.

(forrás: napló-online)
hirdetés

Könyveink