hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Az állami kézbe vonástól tartanak

Miközben a kórházak zöme az orvoselvándorlástól és az ügyeletmegtagatástól tart, van, ahol az államosítás a szorongás alapvető forrása, számol be a mno.hu.

Hónapokig üresen álltak a 2007 áprilisában aktív ellátás nélkül maradt kapuvári kórház műtőblokkjai, amelyekre az önkormányzat hat év alatt egymilliárd forintot költött.

A rábaközi város volt az első, ahol beindult az egynapos sebészet, és ahol az országos hírű angiológiai ellátás jelentette a mentőövet.  - Jelenleg 134 ágyon látunk el angiológiai betegeket. Erre óriási kereslet van, hiszen egy speciális szénsav ködfürdős eljárás is benne van a repertoárban – idézi a honlap –  Benedek Zoltánt, a Lumnitzer Sándor kórház igazgató-főorvosát.          

A kórházban sok az idős orvos, így itt nem az elvándorlástól vagy a felmondástól, sokkal inkább az állami kézbe vonástól tartanak. A kapuvári önkormányzat erőn felül támogatta az intézményt, nem tudni, mi lesz a befektetett vagyonnal, és hogy az új fenntartó is továbbfejleszti-e majd az ellátást.     

– A heti két műtéti nappal és a rendelkezésre álló kapacitással évi 750 műtétet végzünk el. 1100-ra lenne lehetőség, a szerződés így szól, viszont egy-egy műtétnek a fajlagos ára olyan, hogy ennél többet nem tudunk csinálni anélkül, hogy nagyon veszteséges ne lenne – hívja fel a figyelmet az igazgató-főorvos.

(forrás: MNO)
hirdetés

Könyveink