hirdetés
hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.
hirdetés

Nyilvánosság, és ami mögötte van

Nem az a legsúlyosabb tünet, hogy a kórházszövetség múlt heti kongresszusán kitiltották a minisztériumi előadásokról az újságírókat, hanem az, ami utána történt. A Népszava írása.

Közszolgák beszéltek közalkalmazottaknak arról, hogyan kívánják elkölteni a közpénzt az ország legnagyobb közszolgáltatására... Mi más tartozna a nyilvánosságra, ha nem ez? – teszi fel a kérdést a Népszava.

S ezen a helyszín sem változtat: a minisztériumi elképzelések eltitkolásával nemcsak az adófizetőket, a betegeket, hanem az egészségügy dolgozóit is semmibe veszik. Hogy van-e egyáltalán valami tartalom Kásler Miklós miniszter hangzatos nyilatkozatai mögött, az most az ágazat dolgozói számára is kiderülhetett volna – de a szaksajtót is kitiltották.
 
A lapnak a minisztérium azt mondta: a rendezvénnyel kapcsolatban forduljanak a kórházszövetséghez. Azaz a szaktárca nemcsak széttrollkodta partnere rendezvényét, hanem még rájuk is kente a sarat. Hogyan is mondta Kásler Miklós akkor, amikor néhány nappal korábban együttműködési megállapodást írt alá a szakmai testület régi vezetőjével? "Tudjuk, hogy a Magyar Kórházszövetség mit képvisel, és mennyit ér." A lap rákérdezett a szövetségnél is, hogy mit gondolnak a történtekről. Előbb azt üzenték, várjanak, majd pedig makacs hallgatásba burkolóztak.

"Szeretnénk ritmust váltani" – nyilatkozta még az eset előtt a kórházszövetség újonnan választott vezetője -, "az eseményeknek nemcsak szemlélői, hanem proaktív, konstruktív szereplőivé válni". Innen indulva nehéz lesz.

(forrás: Népszava)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés