2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

Novák Katalin az abortuszról

A család- és ifjúságügyi államtitkár a hvg.hu szerint egy interjúban arról beszélt, hogy ha már teherbe esett egy nő, nem beszélhetünk a választás kérdéséről.

Interjút adott az amerikai Breitbart szélsőjobboldali hírportálnak Novák Katalin, a hvg.hu szerint érdekes nézeteket osztott meg az abortuszról. A család- és ifjúságügyi államtitkár Rómában ült le a lap újságírójával, miután Orbán Viktor oldalán részt vett a Fratelli d’ Italia (FdL – Olasz Fivérek) ifjúsági rendezvényén.

Novák arról beszélt, hogy az abortuszpárti mozgalom a „szavak háborúját” vívja, és arról próbálja meggyőzni a világot, hogy a szabadságot képviseli, miközben valójában a halált.

„Nagyon sok családbarát és pro-life rendezvényen veszek részt, és ami engem valójában zavar, az a nyelvi kérdés. Mert mit mondanak az abortuszpártiak? Hogy a választás oldalán állnak, pedig nem is” – fejtegette az államtitkár. Novák szerint ez az álláspont félrevezető.

Ha már van benned egy gyerek, akkor amit teszel, az nem választás kérdése. A választás előtte van. Az abortusz pártolása a gyilkosság pártolása, ellene van a választásnak – mondta Novák, aki tovább is fűzte a gondolatmenetet.

„Az abortusz nem a szabadságról szól, nem a nők szabadságáról szól, ez a szándékos félreértelmezése annak, ami történik” – mondta.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink