hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

”Napirenden van az egészségügyi dolgozók kötelező harmadik oltása”

Napirenden van az egészségügyi dolgozók kötelező harmadik oltása – ezt válaszolta a Koronavírus Központ az atv.hu megkeresésére.

A járvány negyedik hulláma hazánkban is felszálló ágban van, a kormány és az operatív törzs is figyelemmel kíséri a járványhelyzetet, és amennyiben szükséges további intézkedéseket hoz - ezt reagálta tegnap délután a Koronavírus Sajtóközpont az atv.hu megkeresésére, hogy tervez-e a kormány szigorítást. A következő kérdéseket küldte el a lap: tervezi-e a kormány a maszkhasználat szigorítását, hogy ne csak a tömegközlekedési eszközökön és a hivatali ügyfélpontokon, hanem az üzletekben és zárt térben - mozi, színház - is kötelező legyen a viselése? Tervezi-e a kormány a rendezvények/tömegrendezvények tiltását bizonyos létszám fölött, és hogy védettségi igazolványhoz - oltottsághoz - köti a szállodák, éttermek látogatását?

A Kormányinfón legutóbb a védettségi igazolvány esetleges újbóli kötelező bemutatásával kapcsolatos kérdésre Gulyás Gergely azt mondta: ezek olyan döntések, amiket korábban már meghoztak, “de ha szükséges, újra meg tudunk hozni”, “a legfontosabb, hogy mindenki oltassa be magát”. De születhetnek még járványügyi döntések, jelentette ki a miniszter. A Koronavírus Sajtóközpont a válaszában emlékeztetett az eddigi döntésekre:  “a kórházakban újra emelt kapacitásokkal dolgoznak és kötelező a maszk viselése az egészségügyi intézmények mellett a tömegközlekedésben, és a kormányablakokban is”.

A legfontosabb, hogy az oltatlanok mielőbb vegyék fel az oltást, hiszen a legerősebb védelem a betegség súlyos lefolyása ellen. Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta, és “napirenden van az egészségügyi dolgozók kötelező harmadik oltása” - válaszolta a Koronavírus Központ a kérdésre, tervezi-e a kormány, hogy  kötelezövé teszi a 3. oltást az első két oltáshoz ( a Janssen esetében egy ) hasonlóan. A legutóbbi Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kötelező harmadik oltással kapcsolatban azt mondta, “később születhet ilyen döntés, egyelőre nem született”, írja a lap.

(forrás: ATV)

cimkék

hirdetés

Könyveink