hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Műtétek magánúton

A Pénzcentrum megnézte, mennyibe kerülne magánúton elvégeztetni a leggyakoribb orvosi beavatkozásokat.

Több magánklinika árazását figyelembe véve kijelenthető, hogy a protézisek a legdrágábbak, hatalmasak az árkülönbségek a klinikák között. Csípőprotézist például 1,7 millió forinttól végeznek, de találtunk olyan klinikát is, ahol ennek majdnem a duplájába, 2,4 millió forintba kerül a beavatkozás. A térdprotézis is hasonló összegről indul, 1 750 000 forint a legolcsóbb műtét, találtunk 1,9 millióért és 2 millióért is, de a csúcs itt 2 750 000 forint volt.

Egy epekő műtét 200-240 ezer, míg a szürkehályog műtétek nagyjából 200-240 ezer forinttól elérhetőek szemenként, a legdrágább klinia, amit találtunk 336 ezer forintot kér egy lézeres szemműtétért. A lágyéksérvet 170 ezer forinttól, a hasfali sérvet pedig 220 ezertől műtik meg.

Fontos megjegyezni ugyanakkor, hogy vannak olyan magánklinkák, ahol bizonyos egynapos műtétekhez igénybe lehet venni TB-finanszírozást a TAJ-kártyával. Ebben az esetben a műtét díja, az altatás díja, valamint a kontroll vizsgálat díja ingyenes. Ellenben a magánklinikai szolgáltatásokért és az ott végzett alapvizsgálatért bizony fizetni kell.

Egy lágyéksérv esetén az egyik általunk talált magánklinikán ez például azt jelenti, hogy: a TB-finanszírozást is igényelve az összköltség 100 ezer forint. Ebben benne van a vizsgálati díj és a magánklinikai szolgáltatások díja is. Amennyiben a beteg nem a társadalimbiztosítás terhére végeztetné el a beavatkozást, akkor összességében 378 ezer forint lenne a műtét a legolcsóbb árral, és 458 ezer a legdrágább árral számolva.

A legalapvetőbb, évente elvégzendő szűrővizsgálatok, mint a vérkép, vizeletvizsgálat, fogászati állapotfelmérés, tüdőszűrés SZTK-ban is elvégeztethetők, viszonylag gyorsan, különösebb kényelmetlenség nélkül. Ha azonban magánúton oldjuk meg, egy általános vérvétel és vérkép készítés 3000 forint körül mozog, ahogy a Doctor24 szolgáltatónál is. Egy nem specifikus vizeletvizsgálatért a Budai Magánorvosi Centrumban 700 forintot kell fizetnünk.

A tüdőszűrést magánúton az Uzsoki kórházban elvégzik 1700 forintért, ha sürgősen szükség van rá, esetleg egészségügyi alkalmasság igazolására, akkor 5000 forintba is kerülhet, mint pl. az Oxygen Medicalnál.

A szem romlására is érdemes odafigyelni: optikákban ingyenesen is végeznek vizsgálatokat, azonban akár 22 ezer forint is lehet, amit a szemünk egészségéért kifizetünk, írja a lap.

A teljes cikk

(forrás: Pénzcentrum)
hirdetés

Könyveink