hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

MKSZ: Nincsenek konkrétumok (Frissítve!)

A Magyar Kórházszövetség később reflektál az Állami Számvevőszék elnökének nyilatkozatára – tudta meg a MedicalOnline.

A Magyar Kórházszövetség következő elnökségi ülésére meghívják az Állami Számvevőszék képviselőjét is annak érdekében, hogy konkrétan megtudják, mely kórházak gazdálkodásával van problémája az ÁSZ-nak, és pontosan melyek a feltárt hiányosságok. Domokos László Magyar Időknek adott interjújából szerintük ez ugyanis nem derült ki.

Az MKSZ-t azután kerestük meg kérdéseinkkel, hogy az elnök a lapnak úgy nyilatkozott. pénzügyi szempontból botrányos, anarchiára jellemző állapotok uralkodnak az egészségügy egyes területein – legalábbis erre a megállapításra jutott az ÁSZ elnöke, miután a szervezet számos kórházat és szakrendelőt ellenőrzött. Úgy vélte, utóbbiaknál például rendszerszintű, hogy a vezetők nem tartották be a legalapvetőbb gazdálkodási szabályokat sem, a kórházaknál pedig néhol leltár sem készült egyes készletekről. Domokos László a lapnak azt is elmondta, hogy a szabálykövető intézményvezetőket nem szabad leváltani, de azokon a helyeken, ahol a pénzügyek nincsenek rendben, új gazdasági irányításról kell gondoskodnia az államnak.

Az MKSZ keddi, rendkívüli elnökségi ülésén tárgyal az ÁSZ elnökének észrevételeiről – értesült időközben a MedicalOnline, az ülés után ígértek tájékoztatást.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink