2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Megint előkelő helyen a Semmelweis Egyetem

A hazai felsőoktatási intézmények között másodikként, a 251-300. helyen végzett a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education (THE) legfrissebb, európai egyetemeket felsorakoztató rangsorában. Világviszonylatban pedig az 500. és 600. helyezett között foglal helyet az intézmény. A listára összesen hét magyar egyetem került fel.

A Times Higher Education a rangsor összeállításakor vizsgálja a többi között az egyetemek oktatási környezetét, kutatási eredményeit és gazdasági kapcsolatait. A magyar egyetemek közül a Semmelweis Egyetem végzett a második helyen a Közép-európai Egyetem mögött, ez a két intézmény került be az első 300-ba.

További öt magyar oktatóhely, a BME, a Debreceni Egyetem, az ELTE, a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem szerepel még a listán.

A rangsor abszolút győztese az angliai Oxford lett, majd a Cambridge következik, a top tízbe brit, svájci, német és svéd felsőoktatási intézmények kerültek be. Az összeállítás szerint a világ legjobb 980 egyetemének 40 százaléka Európában található, közli az egyetem.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
hirdetés

Könyveink