hirdetés
hirdetés
2019. december. 10., kedd - Judit.
hirdetés

A Semmelweis Egyetem a világ legjobbjai között

A tajvani egyetem klinikai orvostudomány szakterületi rangsorára egyedül a Semmelweis Egyetem került fel a hazai intézmények közül. A tárgyak szerinti bontásban a farmakológiai és toxikológia kategóriájú publikációk terén szintén a világ 300 legjobbja között szerepel az egyetem, mely a múlt évhez képest mindkét területen javított a helyezésén.

hirdetés

A National Taiwan University Ranking (NTU) szakterületenként rangsorolja a világ legjobb tudományos eredményt elérő felsőoktatási képzéseit. Az egyes szakterületek listájára (rank by field) a 300 legjobbnak minősített egyetem került fel, az orvosi szakterületen a Semmelweis Egyetem a 278. helyen állSzintén felkerült az egyetem a farmakológiai és toxikológiai tárgyú publikációkat összehasonlító listára (rank by subject), a 186. helyre. A Semmelweis Egyetem mindkét listán egyedüli magyar felsőoktatási intézményként szerepel, és mindkét kategóriában előrébb lépett a tavaly elért helyéhez (289., 192.) képest.

A tajvani rangsor a jelentős tudományos cikkek vizsgálata alapján értékeli az egyetemek teljesítményét úgy, hogy figyelembe veszik a kutatók idézettségét és a hivatkozások számát, vagyis az adott intézményben zajló – a képzés minőségét befolyásoló – kutatómunkát is tükrözi a lista, közli az egyetem.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink