hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Még több ápoló mondhat fel

Várhatóan folytatódik a felmondási hullám a kórházakban – mondta az RTL Híradójának a Független Egészségügyi Szakszervezet vezetője.

Várhatóan folytatódik a felmondási hullám a kórházakban – így reagált az RTL Híradójának a Független Egészségügyi Szakszervezet vezetője arra, hogy nemrég felmondott az orosházi kórház sürgősségi osztályvezetője és a főnővér is, mert nem fizették ki a túlóráikat. A kórház úgy reagált, ettől még zavartalan az ellátás az osztályon, és betöltik a megüresedő álláshelyeket.

Soós Adrianna azt mondta, az ország minden részéről érkeznek hozzájuk panaszok a szakdolgozóktól. Szerinte a probléma az, hogy a kórházaknak nincs pénze, ezért megpróbálnak spórolni – sokszor a vállalkozókon, de van, amikor a dolgozók túlmunka pótlékait sem fizetik ki.

Reagált a kórház

„Zavartalan és folyamatos a betegek ellátása az orosházi kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályán (SBO). Az osztályvezető főorvos és főnővér felmondását a kórház főigazgatója elfogadta, a megállapodás szerint az osztályvezető főorvos kitölti rendes felmondási idejét, így 2018. december 31-ig ellátja feladatát, és a beosztást is elkészíti. A kórház vezetését sem további közalkalmazottak, sem vállalkozó orvosok nem keresték hivatalosan felmondási szándékkal. Célunk, hogy a megüresedő álláshelyeket minél előbb betöltsük. A pályázatot már kiírtuk, az osztályvezető kiválasztása folyamatban van” – ezt a választ kapta a hvg.hu az orosházi kórház főigazgatójától, akit még hétfőn kerestek meg azzal a kérdéssel, hogy miért utalják késedelmesen a vállalkozóként dolgozók fizetését, illetve hogy a tudomásukra jutott felmondások után milyen módon kívánják az ellátást biztosítani.

(forrás: RTL Klub)

cimkék

hirdetés

Könyveink