hirdetés
2020. július. 15., szerda - Henrik, Roland.
hirdetés

Márkus Attila nem reagált a támadásra

Márkus Attila azt követően sem kívánt nyilatkozni, hogy az Uzsoki kórház képviselői szombaton szakmai és emberi hitelét is igyekeztek megkérdőjelezni a nyilvánosság előtt – írja Népszabadság.

hirdetés

A lap megemlékezik arról, hogy az Uzsoki kórház vezetői szombaton álltak először a nyilvánosság elé, amióta a rendőrség emberölés gyanúja miatt nyomozást indított több tucat beteg halála ügyében. A hatóság azt követően kezdett vizsgálódni, hogy Márkus Attila, a kórház egykori orvosa egy szakmai lapban – konkrét intézmény megnevezése nélkül – arról számolt be, hogy végstádiumban lévő betegek a szokásos morfinadagjuk négyötszörösét kapták, és ezt követően néhány napon belül meghaltak.

Golub Iván, a kórház főigazgatója elmondta: a nyomozás részeként a kórházban végzett házkutatás során derült ki, hogy az orvos cikkéhez köthető esetekben hiányzik 46, kézzel írt lázlap, illetve egyéb ápolási dokumentáció, és 2008-ból további 12 dokumentáció, ezek eltűnése miatt feljelentést tettek. A hiányzó papírok között vannak az úgynevezett betegtájékoztatást és beleegyezést igazoló iratok. Golub Iván közölte: a digitális kórlapok azon kiegészítő, kézzel írott részei is eltűntek, amelyeken például az szerepel, hogy ki, kinek az utasítására, milyen dózisban, milyen készítményt alkalmazott. Golub Iván véleménye szerint „életszerűtlen és ostoba dolog volna azt feltételezni, hogy ezt a dokumentációt házon belül vigye el valaki. Ezt csak olyan tehette, aki szándékosan kárt akar okozni, illetve hamis állítást akar vele bizonyítani. Sértett. Nem beszámítható”. Golub Iván elmondta azt is, hogy az ügyet kirobbantó cikk írója – aki jelenleg külföldön dolgozik – ugyan csak 2007-ig dolgozott a kórházban, de még 2008-ban is megfordult az intézményben.

A sajtótájékoztatón azt is szükségesnek tartották megosztani a nyilvánossággal – írja a Népszabadság –, hogy Márkus Attilának máig nincs szakvizsgája, az osztályon annak idején általános orvosként is csak felügyelet mellett dolgozhatott. A kórház ügyvédje, Magyar György is felkészültnek mutatkozott Márkus Attila élettörténeti adataiból, amikor arról számolt be, hogy tudomása szerint egy másik ügy kapcsán korlátozott belátási képességet is megállapítottak a fiatal orvosnál. Golub Iván arról is beszélt, hogy Márkus volt az egyetlen a kórház történetében, aki azért perelte be az intézményt, mert elvárták tőle, hogy a hivatalos munkaidő előtt és után fél órát még tartózkodjon a kórházban. E per nyomán megfizették neki a túlóradíjakat.

(forrás: Népszabadság)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink