hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Már 12 fertőzöttről tudunk Magyarországon

Újabb három koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon a koronavirus.gov.hu keddi információi szerint, mindhárman iráni állampolgárok.

Karanténban továbbra is 67 ember van; 362 mintavételt végeztek a szakemberek.

Mint a koronavirus.gov.hu írja, a Szent László Kórházban már napok óta járványügyi zárlat alatt álló újabb 3 iráni SE hallgatónál diagnosztizáltak új koronavírus-fertőzést (COVID-19).

Mindhárman az elsőként diagnosztizált iráni fiatal új koronavírus pozitív betegekhez kapcsolódó járványügyi kontaktus kutatás során kerültek a népegészségügyi hatóság látókörébe. Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás. A népegészségügyi hatóság kikérdezi őket is, ahogy minden egyes fertőzöttet, hogy az elmúlt két hétben – a kórházba bekerülésük idejét is figyelembe véve  – hol és kikkel álltak szoros kapcsolatban.

Velük együtt hazánkban eddig 12 új koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 8 iráni, 1 brit, és 3 magyar állampolgár (egy 70 éves beteg férfi és a felesége, továbbá a brit állampolgárságú beteg magyar felesége).

(forrás: koronavirus.gov.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink